E-TWINNING NEDİR?

Ben E-Twinning'i eğitim-öğretime dayalı bir sosyal medya hesabına benzetiyorum. Bu 'sosyal medya hesabı' üzerinden bir çok eğitimci ile irtibat kurabilir, takipleşebilir,eş zamanlı etkinliklere katılabilir, online eğitimler alabilirsiniz. Kendinize uygun gruplara katilabilir ya da bir proje çalışması yapmak istiyorsanız proje secebilir veya kendiniz bir proje gelistirip ortak bulabilirsiniz. Üstelik herkesin her projesi için ayrı bir sanal atölyesi mevcut. E-Twinning sizi eğitim dünyasında bireysellikten alıp Avrupa'dakiler de dahil olmak üzere bir çok okulla ortak ve iş birliği içinde çalışmalar yapmanıza ve projeler geliştirmenize olanak sağlıyor. Peki nasıl?

1. E-Twinning'e kaydolduğunuzda ve giriş yaptığınızda sizin için 5 özel bölüm açılacak. Bunlar: Portal, E-twinning Live, My Groups, My Twinspaces ve Learning Lab.
2. E-twinning Live'e tıkladığınızda karşınıza çıkan sayfa sizin biyografinizi,fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz, tıpkı sosyal medya hesaplarında olduğu gibi başka eğitimcilerle takipleşip irtibat kurabileceğiniz, mesajlar gönderip alabileceğiniz bir ortam. Ayrıca buradan etkinliklere ya da kendinize uygun gruplara katılabilirsiniz. Projenize ortaklar ya da katılabileceğiniz projeler arayabilirsiniz. Detayları ayrı bir başlıkta ele alacağım.
3. My Twinspace bölümü sizin proje çalışma alanınızdır. Buradan proje sayfalarınıza ulaşır dosyalarınızı yüklersiniz. Projenizle ilgili tüm bağlantıları buradan sağlarsınız. Detayları yine ayrı bir başlık altında anlatacağım.

4. My Groups bölümünde ise katılmış olduğunuz grup sayfalarına doğrudan ulaşırsınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

eTWINNING PROJESİ SEÇERKEN DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER

DÜZENLİ BİR TWINSPACE İÇİN...

E-TWINNING'TEN ERASMUS'A YOLCULUK