E-TWINNING LIVE'DE NELER VAR?

E-twinning'de oturum açtığımızda ne tür bölümlerle karşılaştığımızdan daha önceki yazımda bahsetmiştim.Şimdi bunlardan eTwinning Live bölümünü detaylı inceleyelim.

1.Profil Düzenleme:
Öncelikle sağ üstte resimsiz olan profil kutucuğuna tıklayıp 'profilim' sayfasına girin ve 'düzenle' kısmından profilinizi düzenlemeye başlayın.Mutlaka bir profil resmi yükleyin. 'Hakkımda' kısmına kısa bir biyografinizi yazın. Hatta İngilizcesini de ekleyin mutlaka. Sadece yerli eğitimcilerle çalışmayacağınızı şimdiden söyleyeyim. Son olarak 'okulum/ilgi alanlarım/gizlilik ve güvenlik' bölümlerini özelleştirebilirsiniz.
2.Kişiler Bölümü: 
Buraya tıklayarak arama bölümünden arkadaşlarınızı arayın. 'Bağlantı kurma isteği gönder' deyip irtibat kişilerinize ekleyin. Sağ üstte 'takip et' kutucuğuna tıklamayı unutmayın ki Live bölümündeki akışta paylaşımlarından da haberdar olup beğeni ve yorum yapabilesiniz.
3.Gruplar:
Bence 'Etkinlikler' ve 'Projeler' kısmına en son gelelim.'Gruplar' bölümünde katılmak istediğiniz bir grup varsa onu aratıp katılabilir ya da ilgilendiğiniz herhangi bir konuyla ilgili kelime yazarak kendinize uygun gruplar bulabilirsiniz.İlerleyen zamanlarda siz de gruplar oluşturabilirsiniz.
4.Mesleki Gelişim:
Burada çevrimiçi seminerlere ya da öğrenme etkinliklerine katılabilirsiniz.Fakat benim tavsiyem şimdilik bunları askıda tutup öncelikli olarak 'Kişisel Gelişim' bölümünü incelemeniz.

5.Kişisel Gelişim:
Bu bölümde sırasıyla konuları takip ederek ve dikkatlice slayt ve videoları inceleyerek bölüm sonunda 10 soruluk bir mini sınavı geçmeniz gerekiyor. Dikkatli olun çünkü her sınav için tek hakkınız var ve sistemden çıktığınızda her seferinde sorular değişiyor. Ayrıca her geçtiğiniz sınav sonunda profilinizdeki genel ilerleme bölümünde %3'lük bir artış oluyor.
(Bu arada yukarıda saydığım profil resmi yüklemek de dahil olmak üzere her adımınız ilerleme yüzdesini etkiliyor. Fakat sürekli aynı şeyi tekrarlamak pek fayda etmiyor.)

 'Kişisel Gelişim' bölümüne nasıl geliyoruz?
☆ 'Portal' bölümüne gelin.'Başlayın' kısmına tıklayın.
Sağda 'Gelişim Gösterin' yazan yere tıklayın.

Sayfayı aşağı kaydırın ve altta 'Professional Development' kısmına tıklayın.

Sayfanın biraz aşağısında 'Kendi Kendine Eğitim Meteryalleri' bölümüne girin.

Son olarak sayfanın en alt kısmındaki kalem simgesine tıklayın.

Sırasıyla konuları gözden geçirin. Slayt ve videoları izleyin. Sınavlarda başarılar diliyorum herkese.

Umarım faydalı olmuştur. 😊




Yorumlar

  1. Merhaba,e twining de bir etkinlige katıldiktan sonra ne yapmam gerektigini bilemedim.yardimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmaya ara verdiğim için geç oldu ama yine de söyleyeyim. Etkinlikleri oluşturan çoğu kişi de amaç ve yöntem belirtmediği için havada kalıyor her şey ve siz katıldığınızla kalıyorsunuz. Bu yüzden önce açıklamaları dikkatle okuyup etkinliğin sizden ne beklediğinden emin olup net bilgi verilen etkinliklere katılın. Çünkü çoğu sadece oluşturmak için ezbere açılıyor.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

eTWINNING PROJESİ SEÇERKEN DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER

DÜZENLİ BİR TWINSPACE İÇİN...

E-TWINNING'TEN ERASMUS'A YOLCULUK