BİR eTWINNING PROJESİNE NASIL DAHİL OLURSUNUZ?

eTwinning'e kaydoldunuz. eTwinning Live sayfanızı düzenlediniz. Arkadaşlarınızı buldunuz, takip ettiniz. "Kişisel Gelişim" bölümünde incelemeler yaptınız. En az bir sınavı sorularını çözüp geçtiniz. Şimdi ise bir projeye dahil olmak istiyorsunuz. Kendinize uygun projeyi nasıl bulacaksınız ve bu projeye nasıl dahil olacaksınız? Bunun birkaç yolu var:

1.Arkadaş çevrenizle iletişime geçmek.
Benim gibi üniversite arkadaşlarınızla ya da farklı okullardan arkadaş çevrenizle irtibata geçebilirsiniz. İçlerinden deneyimli olarak bir proje yazan varsa siz de projesine dahil olmak istediğinizi bildirebilirsiniz.

2. eTwinning Live "Ortak Bulma Forumları" bölümünü kullanmak.
Birçok yöntem olsa da ben her zaman bu kısmın kullanılmasından yanayım.Bu bölüme geldiğinizde "eTwinning Projects" yazan kısımların yaş gruplarına göre ayrıldığını göreceksiniz.Birlikte proje uygulayacağınız öğrencilerinizin yaş grubuna uygun bölüme girin.Burada haber başlıklarını andıran ilanlar göreceksiniz.Kendinize,öğrencilerinize ve okulunuzun durumuna uygun olduğunu düşündüğünüz bir proje için 'cevap yaz' kutusuna mesajınızı yazın ve gönderin. Hatta proje ortağı arayan bu kişinin profil sayfasına gelip 'takip et' yazısının yanindaki mesaj simgesine tıklayarak özel mesaj gönderebilirsiniz.

3. eTwinning Türkiye facebook sayfasını kullanmak.
Eğer bir facebook hesabınız varsa eTwinning Türkiye sayfasını beğenebilir ya da bununla ilgili oluşturulmuş grup sayfalarına katılabilirsiniz. Bu tür sayfalardan da projeleri için duyurular yapan birçok kurucu var.Bu platformdan da iletişime geçebilirsiniz.

Bu yöntemlerden herhangi biriyle ya da farklı bir yolla katılabileceğiniz bir proje için kurucuyla anlaştığınızda size bir proje daveti gönderecektir. Bu proje davetini kabul edebilmeniz için birkaç gün beklemeniz gerekiyor.Panik yapmayın.Herhangi bir sorun yok.Sadece UDS tarafından hesabınızın gerçekliğinin doğrulanma süreci başlamış oluyor.Süreç bittiğinde proje davetini kabul edip çalışmalarınıza başlayabilirsiniz.

Bir projeye dahil olmak için kullanabileceğiniz birkaç yöntemden bahsettik.Fakat proje seçerken ve özellikle uygularken mutlaka dikkat etmeniz gereken birçok husus var.Bu konulara ise daha detaylı değinebilmek için bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

eTWINNING PROJESİ SEÇERKEN DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER

DÜZENLİ BİR TWINSPACE İÇİN...

E-TWINNING'TEN ERASMUS'A YOLCULUK